• Uloga-O6

Umrežavanje

Povezivanje članova tržišnog lanca

Kroz projekat „Dobrobit za sve“, ORCA nastoji da informiše otkupljivače i prerađivače sa načinom na koji unapređivanje dobrobiti farmskih životinja utiče na kvalitet i bezbednost hrane, stavovima potrošača o ovoj temi kao i sa rezultatima ekonomskih procena isplativosti uvođenja viših standarda dobrobiti životinja u stočarsku proizvodnju.

Stručna konferencija o dobrobiti životinja na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu je centralna promotivna manifestacija ovog projekta. Poljoprivredni sajam je najveći i najposećeniji poljoprivredni događaj u Srbiji. Konferenciji su prisustvovali partneri i saradnici na projektu, predstavnici državne uprave i lokalne samouprave, farmera i njihovih udruženja, otkupljivača, prerađivača i potrošača, kao i medija.

Na konferenciji, su predstavljeni rezultati istraživanja sprovedenih kroz ovaj projekat, kao i aktivnosti koje je potrebno preduzeti kako bi se obezbedili meso, mleko i jaja koji su proizvedeni u skladu sa „ORCA višim standardima dobrobiti farmskih životinja“. Na konferenciji su govorili istaknuti stručnjaci iz oblasti agrarne ekonomije i dobrobiti životinja, dok su strani predavači preneli iskustva iz Evropske unije na uvođenju dobrobiti farmsih životinja u stočarsku proizvodnju.